Kom in actie voor onderzoek naar hart, vaat en longen in 't Erasmus MC

Zowel hart- als longziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving; het zorgt voor veel angst en onzekerheid en een beperking in het doen van normale dagelijkse activiteiten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders lijdt aan hart- en vaatziekten en 1 miljoen Nederlanders aan longziekten. Deze patiënten hebben recht op de beste zorg. Als patiënt wil je namelijk maar één ding: beter worden en een goede kwaliteit van leven.

Specialisten in het Erasmus MC Thoraxcentrum doen baanbrekend onderzoek naar de behandeling van hart- en longziekten. Resultaten van het onderzoek worden direct vertaald naar de praktijk en hebben wereldwijd impact op de patiëntenzorg.

Met uw steun kunnen wij innovatief onderzoek in het Erasmus MC Thoraxcentrum mogelijk maken om zo nog meer levens te redden en onnodig lijden te voorkomen. Samen met u, artsen en onderzoekers zetten wij ons in voor een gezonde toekomst zonder hart- en longziekten.

Eén van de de onderzoeken die nu plaatsvindt is het Post COVID-19 onderzoek naar het effect van het coronavirus op het hart en de longen. Voor meer informatie klik hier.

Voor u, voor uw naasten, voor iedereen.

Kijk voor informatie over de Thorax Foundation op onze website.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Tweedejaarsstudenten van de opleiding Sportmarketing & Management (Hogeschool Rotterdam) stropen hun mouwen op voor de Thorax Foundation! De studenten gaan sportevenementen organiseren. Het doel van de evenementen: leren hoe een evenement georganiseerd wordt en wat er allemaal bij komt kijken, maar ook: geld ophalen voor het goede doel. Zij leveren door de organisatie van de evenementen hun bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar hart- en longziekten in het Erasmus MC. Wij vinden het erg mooi en fijn dat de studenten in actie gaan komen voor de Thorax Foundation!
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle

Het hart begrijpen voordat het faalt

11-01-2021 | 15:11 Hartfalen is een aandoening waarbij het hart niet meer voldoende bloed naar de organen kan pompen. Hierdoor krijgt de patiënt last van vermoeidheid, benauwdheid en vochtophoping. Hartfalen is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en kost elk jaar meer dan 16 miljoen levens. Na de diagnose overlijdt 25% van de mensen binnen een jaar.  Het treft niet alleen volwassenen, het kan ook bij kinderen met een aangeboren hartafwijking voorkomen. Als hartfalen op tijd wordt herkend kan het proces vertraagd of zelfs gestopt worden. Dat zou voor al deze mensen geweldig zijn. De huidige methodes zijn echter niet nauwkeurig genoeg om hartfalen in een vroege fase te detecteren. Er zijn nieuwe methodes nodig om op tijd de conditie van het hart vast te stellen. In het Erasmus MC ontwikkelt een team van cardiologen en ingenieurs gezamenlijk een unieke nieuwe methode om de spanning van  de hartwand te berekenen. Want de hartwand zorgt voor het pompen van het hart. Als de spanning van de hartwand abnormaal wordt, zal het hart steeds slechter gaan pompen. Binnen de technische wereld worden computermodellen al jaren gebruikt voor het berekenen van spanningen in bijvoorbeeld bruggen en gebouwen. De samenwerking tussen technici en medici maakt deze methode uniek én veelbelovend voor het voorkomen van hartfalen. WAT WILLEN DE ARTSEN ONDERZOEKEN? Onder leiding van dr. ir. Ali Akyildiz wil het team hun kennis inzetten door met de computer nieuwe modellen voor het hart te maken. Hiermee wordt de wandspanning van het hart van patiënten berekend. Naast het meten van de stijfheid en beweging, verwachten zij met het bepalen van de wandspanning te zien waarom het hart faalt zodat er voortaan vroegtijdig kan worden ingegrepen. U KUNT HELPEN! De betrokken onderzoekers willen graag aan de slag met dit onderzoek. Dat kan pas als er voldoende budget is. Spreekt dit onderzoek je aan? Steun dan dit onderzoek!  Start een leuke actie, doe een donatie (selecteer het ‘het hart begrijpen voordat het faalt’ onderzoek) of neem contact op met de Erasmus MC Thorax Foundation, via thorax.foundation@erasmusmc.nl of via 010 703 48 02.
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Toine

28-06-2024 | 09:01 Aan: Creatief met hout voor onderzoek naar ALK+ longkanker Voor de supermooie platenkast. Hij krijgt ontzettend veel positieve reacties!